El nen que va xatejar amb Jack Sparrow

FITXA
=====
Títol: El nen que va xatejar amb Jack Sparrow
Autor: Francesc Puigpelat
Il·lustrador: Oriol Malet
Edició: Bromera
Edat: 12-50 anys
Temàtica: pirates, xarxes socials, correu electrònic, amistat, família, adolescència, bullying, separació, pel.lícules


RESSENYA
=========
En Martí és un nen de 12 anys que sempre ha estat un seguidor i admirador de Johnny Dep
p a través de les xarxes socials. Un concurs de les millors frases de la pel.lícula Pirates del Carib el porta, com un dels guanyadors, a poder xatejar amb el mateix Johnny Depp. Però en Martí és prou intel.ligent i quan es troba en el primer xat, amb sinceritat explica al tal Johnny Depp, que sap que no és ell, sinó un “negre” que treballa per a ell. Els seus primers diàlegs iniciaran una amistat entre els dos desconeguts, on en Martí obrirà el seu cor: ell viu en una situació familiar difícil, on els seus pares s’han distanciat per causes de feina. A sobre, a l’escola és una víctima més del bullying per part d’un repetidor corpulent que l’havia jurat amb ell ja que en Martí tenia les orelles una mica grans i havia decidit apodar-li Dumbo. L’amistat entre tots dos segueix, i en Martí prèn exemple de la vida que en Johnny Depp va viure, especialment de com va aconseguir superar totes les adversitats. I és de la manera més simple: lluitant per ser feliç. Aquesta darrera decisió serà la que portarà en Martí a intentar aconseguir fer-se un raconet en aquest món: saber entendre els seus pares, defensar-se dels enemics de classe i aconseguir ser feliç en el seu raconet del món.

Aquesta obra ha aconseguit el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, un premi valencià per a públic infantil i s’atorga des 1996.

En Martí ho aconseguirà? Si dirigeix la brúixola cap al que més desitges, com a bon pirata, és possible que sí, però com? Al llarg dels vint-i-dos capítols trobareu la resposta.

No hay comentarios: