En Blau i en Bertie

FITXA
=====
Títol: En Blau i en Bertie
Autor: Kristyna Litten
Il·lustrador: Kristyna Litten
Edició: Blume, 2016
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: amistat, descoberta


RESSENYA
=========
En Bertie és una girafa groga normal i corrent que viu amb la seva família a la sabana. Juntes són felices amb la seva rutina diària de menjar, beure i dormir. Tot canvia quan apareix en Blau, una girafa blava a qui li agrada descobrir nous llocs i viure aventures. Amb ella en Bertie se sent lliure i descobreix una nova manera de viure. Gràcies a aquesta coneixença, les girafes continuen amb la seva rutina però estan més obertes a deixar-se sorprendre.

Al principi la relació de les girafes és d’amistat però acaba d’una manera més amorosa. Tal i com va suggerir una companya de les tertúlies, un final rodó seria el naixement d’una girafa verda.

Del llibre destaquen les il·lustracions amb colors molt vius, plenes de frescor i alegria. Els sentiments de les girafes també es transmeten a través dels colors, tons grisos quan estan tristes o molt lluminosos en el moment de descoberta. L’autora utilitza onomatopeies (ideal per explicar-lo en veu alta), canvia els tipus de lletra i juga amb la orientació dels fulls (el format del llibre és rectangular i a la part central el dibuix és vertical)

Krystina Litten és escriptora i il·lustradora i aquest és el primer llibre que ens arriba traduït. Remeneu la seva web per veure els seus bonics dibuixos.

No hay comentarios: