El paseo nocturno de Tippy

FITXA
=====
Títol: El paseo nocturno de Tippy
Autora: Lilli Carré
Edició: La casita roja, 2017
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: somnis, imaginació, nit, somnambulisme, animals


RESSENYA
=========
Lilli Carré ens presenta una història tan real i quotidiana com el desordre en l’habitació d’un infant i ho fa amb format de còmic. Aquest és un tema ja aparegut en la literatura infantil i l’autora aquest cop l’envolta d’un argument surrealista.

Si amb el Xavier Salomó i el seu Quin caos d’habitació! participàvem del creixent i premonitori desordre en l’habitació d’un nen que acaba amb un final apoteòsic i ple d’humor, amb la Lilli Carré i el seu passeig nocturn comencem amb un caos d’origen desconegut i un possible recorregut explicatiu que barreja realitat i ficció però que també inclou aquesta nota d’humor.

La mare de la Tippy la desperta un matí descobrint-li una habitació que sembla un camp de batalla, La Tippy, sense sortir del llit, intenta fer memòria d’allò que va passar la nit anterior per poder trobar resposta a aquell desori i així és com compartim el món oníric de la nena i assistim amb ella a un imaginari passeig nocturn que acabarà convertint-se en una desfilada carnavalesca d’animals en la que sorgiran divertides complicitats entre ells.

El tractament del color juga un paper molt destacat en la història, doncs ens separa dos estats diferents, amb el blau podem saber quan la Tippy està adormida i amb el taronja quan està desperta.

El text és senzill i curt, però el joc dels sons que suggereixen els llibres que parlen dels passejos nocturns és infinit: els silencis, les petjades, les aus nocturnes, cadascun dels animals que va apareixent, les fulles al ser trepitjades, l’aigua, els badalls...

La història té un començament i un final que enllaça amb l’inici però també és una invitació a somniar noves aventures, què li passarà demà a la Tippy quan clogui els ulls? Quin paisatge recorrerà? Quins animals la seguiran fins a l’habitació per quedar-se adormits als peus del llit?

El text i les il·lustracions de Lilli Carré fan del llibre un altre encert d’aquesta petita i acurada editorial que ja ens ha regalat títols tan esplèndids i ben acabats com El globo rojo en la lluvia de Liniers o La caja sorpresa d’Art Spiegelman. La coberta, la contracoberta, les guardes, la portada... la història comença abans que comenci el conte i els múltiples detalls conviden a fer-ne més lectures per descobrir una mica més.

Si voleu gaudir amb les primeres pàgines del llibre feu un click aquí.

No hay comentarios: