Soc un animal

FITXA
=====
Títol: Soc un animal
Autor: Alfredo Soderguit
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2018
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: animals, natura


RESSENYA
=========
Llibres on apareixen animals, en la immensitat d’obres que conformen la literatura infantil i juvenil, en coneixem un munt! Alguns molt humanitzats, immersos dins de les profunditats de la ficció vestint amb un pantaló de peto texà i entristint-se quan un amic -una possible presa- marxa; d’altres que, tot i no vestir-se com “nosaltres” dormen en una casa en comptes d’on li pertany...

A Soc un animal tot això queda lluny. A Soc un animal els animals són animals: l’òliba obre els ulls com taronges per mirar, el ratpenat de cap per avall escolta, l’ós dorm arraulit al bosc, el gos juga amb una pilota, el peix mentre neda oblida... i és que tot això no ho fem “nosaltres”? No mirem, escoltem, dormim, juguem, oblidem?

Si recordem el que cita Sophie Van der Linden al seu llibre d’assaig Album[s] (2013) sobre la dimensió sign
ificativa que exerceixen les guardes, és a dir el primer que podem observar un cop obrim el llibre, en aquest cas denota el rol narratiu mitjançant la representació d’una petjada d’animal a l’inici i la d’un humà o humana, al final. Amb una senzillesa carregada d’intenció dóna a conèixer del que tracta aquest llibre: de les semblances que compartim en la nostra quotidianitat amb els animals.

Mitjançant una paleta terrosa, la qual ens transporta directament a la natura, anem descobrint el que fa cada animal i, entremig, com la tornada d’una cançó, Soderguit ens recorda que som animals. La doble pàgina respecta sempre la mateixa configuració. A l’esquerra el text, breu, concís, amb lletra d’impremta d’una mida força gran, i que va agafat de la mà de la il·lustració, la qual trobem a la dreta.

Així doncs, si voleu conèixer els animals des de la seva naturalitat amb un toc d’humor, originalitat i un final sorprenent no us perdeu la lectura d’aquest àlbum, una altra joia de l’editorial Libros del Zorro Rojo!

I tu, ets un animal?

No hay comentarios: