Africa, pequeño Chaka

FITXA
=====
Títol: Africa, pequeño Chaka
Autor: Sellier, Marie
Il·lustrador: Lesage, Marion
Ediciَó: Edelvives, 2003
Edat: A partir de 6 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
Les pàgines d'aquest àlbum il·lustrat emanen el colors i l'olor d'Àfrica. Es una finestra oberta de bat a bat sobre l’Àfrica negra.
Escrit amb un prosa poètica difícil d'igualar, l'autora explica com es la vida quotidiana en aquell continent. Ho fa amb un relat de formula repetitiva que fa que tingui una candencia pròpia de la narrativa oral.
El model de frase que es va repetint es el marcat per les preguntes del petit Chaka, el qual sempre prenc l'ultima frase del l'avi, el papa Bembo, per preguntar-li per mes coses.
La il·lustració semblen que siguin fetes amb aquarel·les, si més no denoten la delicadesa pròpia d'aquesta tècnica.
La distribució del text i de les imatge es harmoniosa: en una de les pagines sempre apareix el text acompanyat de la reproducció d'un objecte d'art africà conservat en el Museu Nacional de les arts d'Àfrica i d'Oceania en Paris; en l'altre pagina apareix la il·lustració pintades dels homes i els animals que habiten el continent.
En les dues ultimes pagines apareix un mapa d'Àfrica i els llocs d'on son originaris els objectes de art que ha mostrat al llarg de la narració.
Aquest llibre és una aproximació emocional a una altra cultura, l'africana. Un viatge a traves de la paraula i dels dibuixos a un altre mon sensible.
Ha rebut el premi Sorcières Documentaire 2001. I és un llibre associat al Fòrum Barcelona 2004.
IMPRESCINDIBLE I RECOMANABLE.

(TGB)

No hay comentarios: