Luisa quiere ser princesa

FITXA
=====
Títol: Luisa quiere ser princesa
Autor: Dörrie, Doris
Il·lustrador: Kaergel, Julia
Ediciَó: Lóguez, 2004
Edat: A partir de 4/5 anys
Temàtica: Tossuderia/Paciència

RESSENYA
=========
Tant escriptora com il·lustradora s’estrenen amb aquest àlbum il·lustrat. La primera és coneguda com a cineasta amb la pel·lícula Homes i es considerada com una de les millors narradores de literatura alemanya contemporània.
La història d’aquest àlbum és molt i molt divertida. Amb un gran sentit de l’humor parla de la incommensurable paciència que han de tenir els pares amb les tossuderies dels fills a l’hora de llevar-se al matí quan se’ls enganxen el llençols. I com és necessari posar-se a la pell d’un infant per a poder dialogar i entendre’s, perquè evidentment el sentit comú d’un nen/a no té res a veure amb el raonament de l’adult.
La Luisa no vol de cap de les maneres afanyar-se per arribar a l’hora a la guarderia, amb el contrapunt que també la mare es retardarà a la seva feina. És que la mare no en dóna ni una! Res del que li proposa no és del grat de la menuda. I sí, s’hi enfada d’allò més, però se n’adona que: Los ataques de ira no sirven para nada. Ni en ti ni en mí. Finalment, després de molt rebombori i molta peripècia, mare i filla surten de casa vestides, ambdues, de princeses, encara que no és dia de carnaval. Francament genial!
Les il·lustracions i els colors són a dues planes i ocupen tot l’espai sense blancs. La qual cosa dóna permís al lector a barrejar-se amb la història sense ser vist, i a canvi, la pot viure amb més intensitat. La barreja de llapis de colors, pintura plàstica i guixos amb el joc que fa amb les proporcions dels personatges i els objectes aconsegueix efectes insubstituïbles per a acompanyar la comicitat del tema. En gairebé a totes les imatges hi surt el color daurat propi d’una princesa.


(Eva Ferran)

No hay comentarios: