Cuide'm d'en Louis

FITXA
=====
Títol: Cuide'm d'en Louis
Autor: Ely, Lesley
Il·lustrador: Dunbar, Polly
Edició: B.: Serres, cop. 2004.
Edat: A partir de 6 anys
Temàtica: Discapacitats

RESSENYA
=========
Una nena ens descriu quina és la seva relació amb el Louis, el seu company de classe. Louis no és com els altres nens perquè està gairebé sempre absent i no es comunica amb ningú. La petita narradora (de qui no coneixem el nom) ens explica com cuida en Louis i com intenta integrar-lo a l’activitat de la classe, sense gaire èxit. Però gràcies a un partit de futbol, Louis sortirà del seu aïllament, perquè per fi ha trobat alguna cosa que li agrada !. Les mestres se n’adonen d’aquest fet extraordinari i permeten a Louis i el seu company de partit, Sam, sortir a jugar a futbol tot i que és hora d’estar a classe. Aquest punt no agrada gaire a la nostra amiga: això és un favoritisme, pensa. Però finalment entén que algunes situacions són tan especials que estan per sobre de les normes.
Conte sensible que acuradament tracta el tema de l’autisme. Defensa la integració del nen amb necessitats especials dintre de l’escola ordinària. La paciència i la tendresa de mestres i companys seran l’eina clau d’aquesta integració.
Al final del conte hi ha una breu descripció, a càrrec d’una psicòloga, d’aquest trastorn i de com està tractat en el conte, prenent el comportament de Louis com exemple. Es dóna també una adreça i telèfon d’una entitat de Barcelona per a sol·licitar més informació.

(Núria Andreu)

No hay comentarios: