Nocturno

FITXA
=====
Títol: Nocturno
Autor: Pascal Blanchet
Il·lustrador: Pascal Blanchet
Edició: Barbara Fiore, 2012
Edat: per adults
Temàtica: jazz, Nova York


RESSENYA
=========


(Si teniu Spotify, premeu play per escoltar la banda sonora de la novel•la gràfica)

‘Para los que tienen miedo de la noche’

Així comença aquesta fantàstica novel•la gràfica a la que ens acostem amb expectació i respecte per l’acurada edició. Passem les pàgines a poc a poc i ens endinsem a la nit del 28 d’agost de 1948 a Nova York, a la ràdio canta l’Anne Sheffer, i la seva cançó arriba fins a dues persones més: una cambrera i un escriptor. Mentre sentim ràdio, acompanyem l’Anne en el seu camí a casa, entremig d’una arquitectura altíssima, que la fa molt petita. Llavors som testimonis de la seva i dues històries més, diferents però potser lligades, que passen aquella nit.

Amb una gran capacitat expressiva i narrativa, en Pascal Blanchet ens transporta als anys 40 del segle XX. Però també a tres situacions que són absolutament vigents. Estem davant d’un llibre gairebé cinematogràfic, amb diferents seqüències i espais, amb banda sonora. Les il•lustracions tenen molta força expressiva, i ressalten dins la negror de la nit que domina pràcticament tot el llibre.
Millor no dir res més... Us recomano que el llegiu poc a poc, escoltant la música del llibre, i gaudiu d’aquesta experiència, potser més d’una vegada.

Podeu veure més de l’obra de Pascal Blanchet al seu web i al seu bloc.


No hay comentarios: