La nova escola de la Jinju / La gorra de plat


FITXA
=====
Títol: La nova escola de la Jinju
Autor: Yeong-Hee Lim
Il·lustrador: Amélie Graux
Edició: Baula, 2012 (Ala Delta. Sèrie roja; 7)
Edat: primers lectors

Títol: La gorra de plat
Autor: Enric Larreula
Il·lustrador: Mercè Arànega
Edició: Baula, 2012 (Ala Delta. Sèrie roja; 6)
Edat: primers lectors



RESSENYA
=========
L’editorial Baula ha creat una nova línia dels seus llibres de primers lectors de la sèrie roja, ara amb un format una mica més gran i amb lletra lligada. Alguns títols diria que són nous, però d’altres són reedicions, molt ben triades per cert.

A vegades costa trobar llibres engrescadors per a aquests lectors novells que es llancen a llegir sols però estan acostumats a les lectures que fins ara els feien els seus pares: àlbums il•lustrats, contes enginyosos, llibres amb arguments potents...

Per això m’ha semblat que val la pena destacar aquests dos llibres: perquè tot i estar a l’abast dels primers lectors a nivell de dificultat, m’han agradat les històries que expliquen.

Res a veure entre ells, però.

La nova escola de la Jinju és un llibret poètic, que parla amb molta tendresa del primer dia d’escola de la Jinju, arribada de Corea. La història gira entorn la seva manera de saludar, el fet de fer petons o no, les nostres costums que ella no coneix...
La il•lustradora s’ha centrat en els personatges i l’expressió dels companys de classe i la mestra, que gairebé apareixen sempre sobre fons blanc.

La gorra de plat és una història que ja s’havia editat l’any 1999 i que m’ha semblat divertidíssima, gairebé teatral. Una mona troba una gorra de plat i és clar, com que li dóna un aire d’autoritat, decideix posar un peatge al mig de la selva per cobrar als animals que passen. Ja us podeu imaginar que les situacions que es creen són d’allò més còmiques.

No hay comentarios: