Al teu rotllo

FITXA
=====
Títol: Al teu rotllo
Autor: Flavia Company
Il·lustrador: Laura Miyashiro
Edició: Cruïlla
Edat: 12-16 anys
Temàtica: humor, amistat, relat breu, família, escola


RESSENYA
=========
Després de l’estrena del llibre de microrelats No em ratllis, ara arriba aquest recull de relats breus amb els alumnes de l’Institut Fanals de nou com a protagonistes d’aventures plenes de trifulgues i ocurrències. De lo més inesperades que deixaran al lector sorprès i amb nous punts de vista amb els que viure d’ara en endavant.


El llibre es divideix en un recull de seccions que es corresponen amb el cicle escolar quotidià. Així, trobem llengua i literatura, biologia i geologia, física i química, geografia, educació per la ciutadania i drets humans, música, matemàtiques i tecnologia, i el lector anirà coneixent les opinions i pensaments d’alumnes i professors d’aquest institut sobre algunes d’aquestes assignatures.

Així, coneixerem des l’autenticitat del punt de vista literari, la formació de noms, els registres lingüístics, el turisme, les desigualtats i les grans discussions entre monarquies i repúbliques, dictadures i democràcies fins el que és realment la taula peròdica, els models atòmics, els nombres racionals i irracionals i el teorema de Pitàgores, sense oblidar la necessitat de l’ésser humà de viure en societat, la dignitat humala i la pròpia indentitat.

Els relats breus aniran acompanyats de petites il.lustracions fetes per la Laura Miyashiro que posaran punt i final a cadascún dels diferents capítols i episodis vitals amb que es compon el llibre, fent una composició de “bon rotllo”, una de les característiques principals de l’adolescent de la nostra societat actual.

Un llibre d’aquells per llegir i tornar a llegir, deixant llibertat al lector per moure’s per la temàtica que sigui del seu interès, això si, amb especial recomanació de llegir-ho de principi a fi, no sols per tenir més coneixements, sinó també perquè els relats tenen una continuïtat, no tenen un principi tancat, i la resposta a moltes de les preguntes amb què et deixen els diferents capítols es troben amagades en les pàgines posteriors.

No hay comentarios: