Els casos de Nils Hazard 1: Caçadors d’enigmes

FITXA
=====
Títol: Els casos de Nils Hazard 1: Caçadors d’enigmes
Autor: Marie-Aude Murail
Il·lustrador: -
Edició: Alzira: Bromera, 2014
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: misteri, contes


RESSENYA
=========
Nils Hazard es deleix tant pels etruscos com pels enigmes quotidians. La primera d’aquestes passions l’ha dut a ser professor d’etruscologia a la Universitat de La Sorbona. La segona l’empeny a investigar fets singulars del dia a dia als quals la gent que l’envolta no ha parat prou atenció o hi ha trobat una explicació equivocada. Quina és la causa del tic que distorsiona la cara d’un dels seus alumnes fins a provocar una ganyota esfereïdora? Com és que un pare de família normal ha desaparegut sobtadament? Per què ha començat a quequejar el fill adolescent d’uns coneguts?

En Nils és capaç de tirar del fil de les coses més aparentment insignificants i, guiat per elles, retrocedir en el temps fins a trobar l’explicació als enigmes plantejats. Tot i resultar molt efectius, sovint els seus mètodes i les seves formes de socialitzar són poc convencionals; això treu de polleguera la Catherine, alumna seva i companya habitual d’investigacions. Cas rere cas, però, la noia s’anirà acostumant a la manera d’actuar d’en Nils i anirà descobrint els misteris que també amaga el passat del professor.

Caçadors d’enigmes és el primer lliurament que Bromera publica sobre Els casos de Nils Hazard, una sèrie juvenil escrita per la popular autora francesa Marie-Aude Murail. El llibre inclou diferents històries breus, presentades com a contes, que tenen en Nils com a protagonista però que plantegen casos independents. La sèrie, que ha tingut molt èxit al seu país d’origen, va ser escrita als anys 90; esperem que el pas del temps no faci d’obstacle perquè els joves lectors catalans l’acceptin tan bé com els lectors francesos.

No hay comentarios: