Si jo fos un llibre

FITXA
=====
Títol: Si jo fos un llibre
Autor: José Jorge Letria
Il·lustrador: André Letria
Edició: Joventut, 2014
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: llibres, lectura, imaginació


RESSENYA
=========
Amants dels llibres, apassionats de la lectura, aquest llibre és per vosaltres. I també per a tots els qui vulguin imaginar un munt de funcions de l’objecte “llibre”. Amb la fórmula “Si jo fos...” ens endinsem en un món de possibilitats en què el llibre serà el protagonista. Què faríeu amb un llibre que en obrir-lo trobeu una escala al desconegut? Us hi endinsaríeu? I amb un llibre maletí, què hi guardaríeu? I si el poguéssiu convertir en una tenda de campanya, on acamparíeu? Hi ha un llibre per a cada ocasió, per a cada persona, per a cada moment. Tot un món dins un llibre.

José Jorge Letria és un poeta, periodista i dramaturg portuguès, autor de nombroses obres per a infants. A Si jo fos un llibre ens brinda unes invitacions meravelloses al seu propi imaginari. Unes frases fresques que ens faran pensar i observar les il·lustracions que les acompanyen. Perquè en aquest cas no s’entén el text sense la il·lustració d’André Letria. Considero que són un complement a voltes necessari. Hi ha imatges molt suggerents i amb una gran quantitat de simbologia. André Letria és un il·lustrador molt reconegut en l’àmbit internacional.

Altres ressenyes mencionen aquest àlbum com un llibre de postals i és cert. Endinseu-vos i comprovareu que per a cada moment teniu una resposta en un llibre.

Aquesta obra va rebre el Premi Junceda Ibèria al 2012 a la seva editora portuguesa Pato Lógico. Un reconeixement nacional per part de l’APIC (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya).

Us recomano aquesta xerrada d’André Letria sobre el llibre digital il·lustrat, i aquí teniu també el booktrailer de Si jo fos un llibre:

Aquí teniu també el booktrailer de Si jo fos un llibre:

No hay comentarios: