Si vols veure una balena

FITXA
=====
Títol: Si vols veure una balena
Autor: Julie Fogliano
Il·lustrador: Erin E. Stead
Edició: Andana
Edat: 5-100 anys
Temàtica: paciència, amistat, esperança, perseverança, àlbum il.lustrat


RESSENYA
=========
Si vols veure una balena, necessitaràs saber què és el que no s’ha de mirar: les roses, els pelicans i els pirates. Només has de fixar la mirada en la mar, i esperar...i esperar...i esperar...

Aquest àlbum il·lustrat és un manual cap a la imaginació, cap a la trobada amb tot allò que nosaltres desitgem, com ara trobar-se una balena. Per tal de fer-ho, només cal una finestra, un oceà i molt de temps per esperar i esperar, observar i preguntar-te si allò és realment una balena.

A través de les diferents pàgines el lector anirà trobant-se amb més elements que faran que les il·lustracions augmentin, i amb elles, la història i la poesia que hi conté. Amb temps suficient t’adonaràs que una balena no és un ocell, que cal estar ben atent, no desviar la teva missió amb la temptació de la bellesa de les roses, ni rebràs l’ajuda dels pirates, ni la dels pelicans, ni cucs verds petitons. Tampoc mirant al cel aconseguiràs trobar la balena.

El què has de fer és conèixer bé el que busques. I un cop coneixes bé el territori, endinsar-te. I navegar cap on tu creguis que et trobaràs la balena, perquè la coneixes bé, saps de què viu i que ella també et busca. I si la coneixes bé, llavors la trobaràs.

La seva autora, la Julie Fogliano ha estat tota la vida llegint llibres per nens. Ara, a més d’ocupar-se de la seva família, s’hi dedica a escriure’ls. És el seu segon èxit, després de And then it’s spring, que va obtenir el premi Boston Globe-Horn Book Honor.

Potser no és casualitat que, tant autora com il·lustradora es coneguessin a una llibreria de Nova York. Potser elles també navegaven buscant la mateixa balena, i van pujar a la mateixa aventura marítima. A vegades el fi justifica els mitjans. A buscar doncs la balena, que aquest àlbum il·lustrat ja ha trobat la seva.

No hay comentarios: