Aquí és on tot comença

FITXA
=====
Títol: Aquí és on tot comença
Autor: Jennifer Niven
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Fanbooks, 2016
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Novel·la juvenil, de caire romàntic. L’argument d’entrada sembla ja un xic trillat, noia nova a l’institut i no gaire popular que té com a aspiració entrar al grup d’animadores, coneix al típic noi popular i entre ells neix una connexió especial que no serà difícil de fer entendre a la resta del món.

Però no tot és tan trillat, la noia, la Libby, pesa gairebé 100 kilos;
tot i que ja n’ha perdut més de 90, és encara una noia molt grassa. De fet, a culpa del seu pes va quedar immobilitzada a casa, i la van haver de treure amb una grua per poder dur-la a l’hospital, cosa que la va fer molt popular a la seva població.

Ell, en Jack, pateix en secret una malaltia no gaire coneguda anomenada prosopagnòsia, que l’impedeix reconèixer o distingir les cares de totes les persones, incloent familiars i amics.

Aquestes dues casuístiques són el tret diferencial d’aquesta novel·la i el que la fa digne de menció. Les diferències son sempre difícils de dur, i en l’adolescència encara mes i aquest tipus de diferència (física i mental) encara més, però ells dos, junts, son prou forts com per superar-les.

És una novel·la que enganxa, que entreté i amb uns personatges que et cauen bé d’entrada i amb els que connectes de bon començament. Tot i que podria no ser-ho, es tracta d’una novel·la optimista, vital i que et deixa un molt bon gust de boca.

La Jennifer Niven, ha escrit diverses novel·les i té una fantàstica pàgina web que podeu consultar si voleu tenir més informació sobre ella o les seves novel·les.

1 comentario:

Un chat botté dijo...

Hola Marta.
aquesta setmana santa me l'he llegit i també m'ha agradat. Potser és tòpic en algunes coses però m'han agradat molt els personatges i m'he quedat ben enganxada.
jo també el recomano molt.