Jaume I i el vuitè passadís

FITXA
=====
Títol: Jaume I i el vuitè passadís
Autor: Dolors Garcia i Cornellà
Il·lustrador: Pol Cunyat
Edició: Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2016
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: històrica, aventures


RESSENYA
=========
De Jaume I coneixem el seu paper com a rei d’Aragó, associat a una destacada llista de victòries que li van fer guanyar el sobrenom de Conqueridor. Però, sabem gaire cosa de la seva infància? Orfe als cinc anys, l'infant Jaume va passar una llarga temporada al Castell de Montsó a càrrec dels cavallers templers. En Jaume va compartir l’estada amb un altre nen: el seu cosí Ramon Berenguer.

Durant aquells anys, a més de rebre educació per part dels monjos guerrers, podem pensar que els dos nens van compartir un munt de jocs i trapelleries. I precisament això és el que intenta imaginar aquest llibre. Jaume I i el vuitè passadís ens convida a acompanyar en Jaume i en Ramon en una de les seves aventures al castell de Montsó. Una aventura que barreja intriga, humor i amistat.

Saber que Dolors Garcia i Cornellà signa aquest llibre és garantia de qualitat. Aquesta autora ja ens tenia guanyats amb títols com Serena o Diumenge al matí, al peu del salze, dues obres juvenils excel·lents de caire ben diferent que vam ressenyar en aquest blog. Ara, Garcia i Cornellà torna a la novel·la històrica (que ja havia tocat a Serena) amb un relat amable, senzill, de lectura fàcil, gràcies al qual els nens podran conèixer aquests personatges, saber com vivien al castell i, fins i tot, descobrir com es podria haver forjat la llegenda de l‘espasa Tisona.

Visualment, el relat beu de la influència dels llibres de Geronimo Stilton i productes similars. Presentat d’una manera molt atractiva per als lectors, juga sense abusar-ne amb les divertides il·lustracions de Pol Cunyat, amb bafarades i amb diferents cossos de lletra i colors al text.

No és la primera vegada que Publicacions de l’Abadia de Montserrat presenta personatges històrics d’aquesta manera. A la col·lecció de novel·la gràfica infantil també trobem En Bernat i el pirata Barba-rossa, sobre el temut corsari que actuava a la Mediterrània al s. XVI, i El bandoler de la corona, ambientada en l’època de bandolers com Joan Serrallonga o Perot Rocaguinarda. Una bona manera d’acostar els petits lectors a la història de Catalunya a través de l’aventura.

Per anar obrint boca, aquí teniu el booktrailer de la novel·la:

No hay comentarios: