¡Qué tirria! Los mejores y más odiosos cuentos clásicos

FITXA
=====
Títol: ¡Qué tirria! Los mejores y más odiosos cuentos clásicos
Autor: Javier Fernández Rubio
Edició: Milrazones
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: noves maneres d'apropar-se als clàssics


RESSENYA
=========
A veure, sigueu sincers: Quin és aquell conte clàssic que mai us ha agradat? Aquell que us produïa una urticària impossible de resistir. Segur que n’hi ha un. Sempre n’hi ha un (...com a mínim!). A mi, per exemple, el Pinotxo em posava feta una fúria... em feia molta pena en Geppetto i pensava que aquell pobre home no es mereixia un fill així, tan desagraït i capriciós!

I això és el que han fet en aquest llibre: han demanat a un grup d’artistes que fessin una il·lustració d’aquell conte clàssic que els hi produeix més tírria i en Javier Fernàndez Rubio es va encarregar de posar-hi paraules a cadascuna de les imatges. I així han sortit coses tan curioses com una Rapunzel que després de tanta gent pujant amunt i avall per la seva cabellera, acaba quedant-se calba; o una àvia de la Caputxeta que espera d’allò més preparada al llop –resulta que la velleta pren classes de defensa personal...-; o una bella dorment que es desperta d’allò més despentinada i pensant nomes en menjar alguna cosa després de tants anys dormint (i no pas en besar a cap príncep!). Ei! I també surt en Pinotxo, el meu travessat Pinotxo, però en aquest cas no fa cap referència al mal comportament d’aquell titella de fusta sinó al seu canvi d’estat, ja que la fada li pregunta al nino: “Però tu ja n’estàs segur, d’això que em demanes? Segur que vols deixar de ser de fusta (mira que la fusta aguanta anys i panys...) i passar a ser una cosa tan fràgil com un ésser humà que està exposat a refredats, a l’envelliment i finalment a la mort? N’estàs segur que vols això???

Els il·lustradors que participen en aquest original àlbum són la Yolanda Mosquera, Marina Eiro, Kike Ibáñez, María Beitia, Marcos Guardiola, Mónica Jorquera, Paloma Corral, Fría Aguilar, Paz Tamburini, Raquel Fernández, Yael Frankel i Pablo García.

És un llibre que també pot agradar als més menuts però crec que el gaudiran més quan més granadets siguin... per allò de desmitificar els clàssics i donar-los una altra volta.

No hay comentarios: