Edison: dos ratolins a al recerca d'un tresor

FITXA
=====
Títol: Edison: dos ratolins a al recerca d'un tresor
Autor: Torben Kuhlmann (text i il·lustració)
Traducció: Susana Tornero
Edició: Joventut, 2018
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: invents i inventors, ratolins, aventures


RESSENYA
=========
Torben Kuhlmann ens brinda de nou una bonica història de ratolins amb afany aventurer. Aquesta vegada la història no explora l’aire ni l’espai sinó les profunditats de l’oceà.

El Pau, un ratolí jove, es valdrà de l’ajuda d’un savi, també ratolí, per descobrir un tresor molt preuat. Però no penseu en tresors amb monedes ni diamants, no, no. Aquesta troballa té a veure amb un avantpassat del Pau que va desaparèixer en un naufragi a l’oceà Atlàntic.

Kuhlmann repeteix el model d’explicar-nos una nova història d’invents creats per uns éssers diminuts que mai defalleixen en res perquè tot és possible. Un text delicat i instructiu que fins i tot podria bé semblar un llibre de coneixements. Perquè l’autor combina a la perfecció la realitat amb la ficció. Tot acompanyat d’unes il·lustracions plenes de detalls, a vegades a plena pàgina, a vegades a petita escala distribuïdes amb una claredat i ordre extraordinaris.

Un llibre ideal per als amants de la ciència i l’aventura. Aquells curiosos que vulgueu conèixer qui va pensar i crear un objecte tan important que forma part de la nostra vida quotidiana i que, si no hi fos, estic segura que la història de la humanitat no seria la mateixa. Si voleu saber quins grans pensadors van donar llum a la nostra vida aquest és el vostre llibre.

Us aconsello la lectura de tots els llibres de Torben Kuhlmann, editats a casa nostra per l’Editorial Joventut. El meu preferit, però, és Moletown, la ciutat dels talps. Un perfecte retrat d’una societat que progressa cap a un futur qüestionable. Uns talps que molt bé podríem comparar-los amb l’espècie humana. Us el recomano de totes totes.

Enllaç dels llibres de Kuhlmann a Ed. Joventut.
Web de Torben Kuhlmann.



[Esther Granados]

RESSENYA
=========
Conte d’il·lustracions encisadores que ens transporten a l’època daurada dels grans inventors. Aquesta vegada, de la mà de dos ratolins, un de jove i aventurer “en Pau” i l’altre de més edat i un xic més savi “el professor”. Plegats viatjaran a la recerca d’un tresor d’un avantpassat d’en Pau. Per tal de cercar-lo, hauran d’investigar els principis de la física, fabricar andròmines... Sovint s’equivocaran, aprenent així dels errors que els faran avançar, ja que els grans invents son el fruit de moltes patacades.
Un tret remarcable d’aquest conte, que fa que en gaudim tant en passar cadascuna de les seves pàgines, són les il·lustracions que ens fan submergir i transportar-nos al món dels ratolins. I es que cadascun dels dibuixos és una petita obra d’art carregada de detalls que et fan embadalir i perdre’t en un mini món.
Cal destacar les notes històriques del final del llibre que contextualitzen el text i enriqueixen al lector amb nous coneixements.
Durant la lectura del llibre cal estar atenta a les il·lustracions, ja que sovint hi descobrim picades d’ullet d’aquest geni de la il·lustració que és en Torben Kuhlmann.
Per acabar, cal destacar que no sols el Pau (el protagonista) cerca tresors, també el lector haurà d’estar alerta per recollir cadascuna de les joies que s’amaguen a les pàgines del llibre.

[Montse Fuster]

No hay comentarios: