The boy

FITXA
=====
Títol: The boy
Autor: Oliver Jeffers
Edició: Nova York: HarperCollins, 2018
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: àlbum il·lustrat, procés creatiu


RESSENYA
=========

Al blog n’estem molt, d’Oliver Jeffers. Ens encanten les seves històries tendres, surrealistes, amb un punt d’ingenuïtat però un gran rerefons. I què hem de dir, de les il·lustracions? Ens captiva el seu estil senzill i l’ús que fa del color. Per això sovint hem ressenyat els seus contes. I per això, davant un llibre com The boy, fem uns ulls com taronges i deixem anar un “Oooh!” emocionat. Perquè aquest llibre és una autèntica meravella per als fans de Jeffers.

El subtítol del llibre –His stories and how they came to be–descriu el que hi trobareu. Jeffers ha reunit en un sol volum les quatre històries protagonitzades pel noi, un dels seus personatges més entranyables. Parlem dels àlbums il·lustrats How to catch a star, Lost and found, The way back home i Up and down. Per introduir cada història, l'autor inclou també els esbossos i les idees amb què va anar omplint la seva llibreta d'apunts mentre preparava el conte.

Per als apassionats de la LIJ com nosaltres, seria un plaer poder colar-nos en la ment d’un autor o d’un il·lustrador i observar com treballa. Saber què l’inspira, com es documenta, quin és el seu procés creatiu... The boy ens dona l’oportunitat de fer-ho amb un dels autors d'àlbums il·lustrats amb més èxit i millor valorats. Gràcies a aquest llibre, descobrim que Lost and found es va inspirar en la història real d’un nen que es va endur a casa un pingüí del zoo de Belfast; o que, en el seus orígens, el noi era el personatge dibuixat que acompanyava els recordatoris que Jeffers apuntava a la seva llibreta. Al llibre també hi trobem objectes reals que l’autor va fer servir de model, proves de color, històries alternatives...

Aquest tresor literari tot just acaba de sortir en versió anglesa. Esperem que alguna editorial s’animi a traduir-lo al català! De ben segur que faran passar una bona estona als cada cop més nombrosos i fidels fans d’Oliver Jeffers.

NOTA: Del quatre contes que inclou aquest recull, en podeu trobar dos traduïts al català: Perdut i trobat i Amunt i avall. Els altres dos, els teniu en castellà: Cómo atrapar una estrella i De vuelta a casa.

No hay comentarios: