Desencuentros

FITXA
=====
Títol: Desencuentros
Autor: Jimmy Liao
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore, 2008
Edat: 9-10 anys
Temàtica: Romaticisme
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
L’obra del xinès Jimmy Lao podríem definir-lo com un storyboard fet llibre. Un llibre romàntic que podria passar per una pel•lícula romàntica protagonitzada per les grans estrelles de Hollywood.

En una gran ciutat, que podria ser qualsevol ciutat del món, dos joves, un violinista i una joves traductora viuran una trista, intrigant i bonica història d’amor. El títol del llibre defineix a la perfecció el fil conductor d’aquest llibre al marge de marcar el caràcter i hàbits dels dos protagonistes que, per definició i costums, sembla que mai s’han de trobar...

Destaquen en aquesta obra dos factors que es van combinant al llarg de la història i que són part important de l’argument. D’una banda la meteorologia, gairebé totes les làmines inclouen un petit comentari que fa referència al temps i que a la vegada mostra l’estat anímic dels protagonistes. De l’altra, la ciutat i els diferents escenaris prenen un especial protagonisme i són una part viva de l’argument.

Una història que mostra com la vida està feta de petites casualitats i que són aquestes casualitats poden canviar completament la vida d’una persona. Això queda demostrat en les darreres il•lustracions de l’obra. A més, demostren com una il•lustració pot ser poesia.

No hay comentarios: