El crim del colós rialler

FITXA
=====
Títol: El crim del colós rialler
Autor: Xavier Bertran
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Columna 2008 (Columna; 232)
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
L’autor, un veterà de la literatura infantil i juvenil de casa nostra, situa la seva nova aventura al Vallès Oriental [comarca on crec que resideix], amb la qual cosa, tot i la ficció, dóna una càrrega més forta als fets relatats.

La història gira al voltant d’un circ, EL KOZMYC, que s’instal·la a la Roca del Vallès, i de l’assassinat que hi té lloc.

Una noieta, que resulta que estava embarassada, és trobada morta al costat de la carpa. De seguida totes les sospites cauen sobre una mena de gegant, un noi amb cert retard mental, que treballa al circ. Les funcions s’han de suspendre mentre no s’aclareixi el misteri. I aleshores, el fill de l’amo, convençut de la innocència del seu amic, i per salvar la reputació del circ i la feina de tots, decideix investigar per la seva banda els fets.

El llibre té una estructura linial i clàssica, però està ben construït, encara que la intriga i el misteri no acaben de ser prou riques com per ser destacables. Potser el millor del llibre és la capacitat de l’autor per transmetre l’atmòsfera, la feina i els problemes de la vida del circ.

I també la crítica ferotge a la classe política de la Roca del Vallès, que realment no en surt gens ben parada. Els rocarols sabran de què parlo!

No hay comentarios: