Miradas

FITXA
=====
Títol: Miradas
Autor: Dieter Wiesmüller
Il·lustrador: Dieter Wiesmüller
Edició: Kalandraka, 2008
Edat: Per totes les edats (abans dels 5 i fins l'infinit)
Temàtica:
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Com ja ens diu el títol, aquest és un llibre de mirades. Un llibre on tot i un petit text, la il·lustració és la protagonista indiscutible, una il·lustració realista que pretén donar-nos a conèixer uns animals i també el seu hàbitat. A la pàgina de la nostra esquerra ens trobem en primer pla un ull que ens observa. La imatge està feta de tan aprop que no podem distingir fàcilment de quin animal es tracta. A la següent pàgina, a la dreta, ens trobem el què justament està veient aquest animal. I el paisatge que observa i des del punt de vista que ho fa, és la pista que ens ha de permetre saber si es tracta d’un petit ratolinet, o d’una cigonya que està volant, o d’un animal nocturn que descansa en un tronc d’un arbre, etc.

El joc té finalment la solució, perquè el darrer ull que se’ns presenta és el d’un infant que finalment ens mostra tots els animals que s’amagaven a les pàgines del llibre.

Un àlbum doncs ideal per gaudir de les il·lustracions, per jugar a endevinar, per explicar als infants els diferents punts de vista que pot escollir un il·lustrador a l’hora de dibuixar una escena, ideal per regalar als amants dels animals, un luxe, vaja!

1 comentario:

Anónimo dijo...

És veritat!! és un llibre que dona molt de noc tant a novell narratiu com a eina per iniciar jocs o el treball de descripció... molt bon material!