Gats i gossos

FITXA
=====
Títol: Gats i gossos
Autor: Steve Jenkins
Il·lustrador: Steve Jenkins
Edició: Joventut, 2008
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: llibre de coneixements
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Podríem pensar que Gats i Gossos és un altre llibre de coneixements sobre els animalons que més agraden als nens, però no. No ho és perquè el seu autor és l’Steve Jenkins.

El que diferencia els àlbums d’aquest autor d’altres llibres de coneixements és que a primera vista no diries que són de coneixements perquè fugen de la majoria de convencionalismes que limiten aquest format i introdueix grans dimensions, il·lustracions en comptes de fotografies, frases precises i acurades, aptes per a lectors ben petits, en lloc de textos en llenguatge enciclopèdic, i al final del llibre unes pàgines amb més informació per completar els coneixements oferts.

Els àlbums destaquen sobretot per l’elegància visual de les il·lustracions realitzades amb la tècnica del collage en materials diversos, que aporten una textura i uns colors que potencien l’efecte relleu. És remarcable també la composició a doble pàgina de les il·lustracions i la dosificació de la informació que permet una major sensació de moviment i ritme i convidant així a l’observació i reflexió sobre allò que se’ns ensenya.

Gaudeixes de tots els avantatges del llibre de coneixements amb tots els avantatges dels àlbums il·lustrats. No us perdeu els altres àlbums de l’Steve Jenkins com són Qui té una cua com aquesta? i Mida real, tots editats per Joventut.

No hay comentarios: