Las aventuras de la familia Melops

FITXA
=====
Títol: Las aventuras de la familia Melops
Autor: Tomi Ungerer
Il·lustrador: Tomi Ungerer
Edició: Anaya 2008
Edat: Abans dels 5
Temàtica:


RESSENYA
=========
Al 1957 Tomi Ungerer va escriure el seu primer llibre per a infants. Justament era la primera aventura de la família Melops, una família de porquets d’allò més aventurers. Van anar apareixent petites històries amb aquests protagonistes, que als anys 80 va editar Alfaguara en castellà.

Ara, per alegria del seus seguidors, Anaya presenta un volum que agrupa cinc aventures dels Melops: Los Melops construyen un avión, Los Melops en busca del tesoro, Los Melops encuentran petróleo, Los Melops la espeleología, Los Melops celebran la navidad.

Segurament molts de vosaltres ja coneixereu l’autor gràcies a les reedicions de llibres com Els tres bandolers, a càrrec de Kalandraka o Ningún beso para mamá, també reeditat per Anaya.

En les històries dels Melops, no apareix l’humor salvatge i entremaliat d’Ungerer, sinó que es tracta d’històries dolces i entrenyables, plenes de fantasia, al més pur estil del joc infantil. Per entendre’ns, tenen una mica el to de les Històries de ratolins d’Arnold Lobel.

Ambdós llibres tenen en comú que presenten contes curts, fàcils de llegir tan d’estructura com de vocabulari, però alhora, amb molt poder per crear imatges i històries de grans dimensions.

Perquè la família Melops demostra que tot és possible, que hi ha una actitud positiva i optimista de viure la vida i que, cada dia es pot viure una gran aventura. Per sort, sempre ens espera la mare a casa amb un pastís deliciós de maduixa i nata.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Felicitats per les vostres referències i anotacions sobre llibres juvenils i infantils.

Sou un petit oasi dons el món de la sobreproducció editorial.

Salutacions!