Per què vivim als afores de la ciutat

FITXA
=====
Títol: Per què vivim als afores de la ciutat
Autor: Peter Stamm
Il·lustrador: Jutta Bauer
Edició: València: Tàndem, 2008
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Crisis inmobiliària? Doncs imaginació al poder. Això és el què fan els autors en aquesta mena d’inventari de possibles llocs on viure.

Per Stamm, novel•lista reconegut amb obra traduïda a casa nostra, aquest és el primer llibre per a infants. Per la il•lustradora, en canvi, aquest és un més dels seus petits grans tractats filosòfics.

A Per què vivim als afores de la ciutat, les paraules de l’autor per una banda i les instantànies de la il•lustradora per l’altra, ens conviden a capbussar-nos en l’experiència vital d’una família de tall clàssic --pare, mare, avi i àvia, tres infants i un gat--, que cerca un lloc on sentir-se com a casa.

“Quan vivíem a” és el punt de partida de cada nova situació i qualsevol petit entrebanc, enyorança o decepció d’algun dels membres de la família, és motiu suficient per tancar el paràgraf, passar pàgina i tornar-se a traslladar.
Viure dins el barret del tiet, dins un violí, sota un pont, dalt d’un campanar, a les primeres butaques d’un cine, en un somni, sota el mar, al bosc… són alguns dels espais que descobrim a través de les vivències i sensacions dels personatges. Res d’extraordinari, però al cap i a la fi, tot allò essencial: petites alegries, amistats, drames, pors…

El més interessant de tot plegat, al meu entendre, és la particular visió de la vida que es desprèn del llibre, i que ens mostra els canvis com una cosa positiva i necessària, la futilitat de la possessió material, la força i importància del nucli familiar, i fins i tot, m’atreviria a dir, cert elogi al vagareig.

No hay comentarios: