Cierra los ojos y mírame

FITXA
=====
Títol: Cierra los ojos y mírame
Autor: Ana Galán y Manuel Enríquez
Il·lustrador:
Edició: Destino, 2012
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
La Blanca i en David són els protagonistes d’aquesta novel•la. En capítols alterns protagonitzats i narrats en primera persona per cadascun d’ells, la Blanca ens descobrirà el desconegut món dels gossos pigall i de les persones que es dediquen a preparar-los perquè acompanyin a persones cegues, mentre que en David ens mostrarà el camí de superació d’una persona que perd la vista i ha de fer front a la seva nova vida i començar de zero. Un viatge íntim i sensorial al món de la ceguera i l’ensinistrament de gossos pigall.

La Blanca i en David no s’haurien creuat mai de no ser per en Kits, el gos que la Blanca prepara per ajudar a persones cegues i que, ironies del destí, serà destinat a ajudar a en David en la seva nova vida. Cierra los ojos y mírame pretén obrir-nos els ulls a una realitat poc propera a nosaltres. A través dels seus personatges, coneixerem la vivència real que experimenten persones que han perdut el sentit de la vista i les dificultats que pateixen per l’acceptació de la discapacitat i la lluita per seguir endavant.

He de reconèixer que després de llegir aquesta magnífica novel•la m’he adonat de fins a quin punt desconeixia el món dels gossos pigall, així com les immenses dificultats que es pot trobar el col•lectiu de persones cegues en el seu dia a dia, i em consta, que aquest desconeixement és extensible a bona part de la població. Per això mateix penso, que aquesta és una lectura ideal per els joves, per diverses raons: una, es tracta d’una història molt ben escrita, amb ritme, àgil i de lectura rapidíssima; dues, aquest llibre no només es llegeix, sinó que se sent, els autors han sabut construir una història plena de matisos i amb una forta càrrega emotiva, que capta l’interès d’adolescents, joves i, us asseguro, també dels adults, un títol que encaixa a la perfecció en l’anomenat Crossover, tres, és una autèntica immersió i descoberta del món de la discapacitat visual capaç d’obrir els ulls a qualsevol, i quatre, l’Ana i en Manuel, als quals vaig tindre el gust de conèixer i entrevistar són dues persones increïbles que han deixat bona part de la seva essència en les pàgines de Cierra los ojos y mírame, per tot plegat us recomano de tot cor que no deixeu de llegir-la i recomanar-la.

No hay comentarios: