La cólera de Banshee

FITXA
=====
Títol: La cólera de Banshee
Autor: Jean-François Chabas
Il·lustrador: David Sala
Edició: SM, 2012
Edat: de 6 a 10 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
La Banshee desitja vent. Però no una brisa fresca que llisqui tan suau com una carícia, no: vol borrasques, tamborinada, una autèntica tempesta. Li ha manat a d’huracà que es presenti al seu davant i ell l’obeeix. Com podria oposar-se al poder de Banshee?

I què és una Banshee? És el primer que em va venir al cap quan vaig llegir el títol d’aquest àlbum. Doncs sembla ser que és la més poderosa de totes les fades. La reina dels encanteris, les malediccions i totes les meravelles segons la tradició irlandesa. Amb una definició tan prometedora una s’endinsa en la lectura força motivada, no trobeu?

Aquí tenim un d’aquells àlbums que només amb la coberta deixa clar l’aposta per un disseny acurat i unes il•lustracions de gran nivell, David Sala ha elaborat introduint elements de pa d’or un sèrie d’il•lustracions d’alt nivell que poden sentir-se fins i tot a través del tacte i que constitueixen un claríssim homenatge al pintor Gustav Klimt, la petita Banshee destaca en paisatges de tons blaus talment com una bola de foc quan una ira desbocada la posseeix, no descobrirem fins al final del conte la raó que la du a rebel•lar-se contra tot el que se li posa al davant.

Us garanteixo un desenllaç que us arrencarà un somriure sincer i, fins i tot pot servir-vos si teniu petites feres a casa que comparteixin la lectura amb vosaltres, us asseguro que els donarà motius per pensar. Un àlbum preciós que narra una història en la qual poden identificar-se els nens i nenes de caràcter, vestida amb unes il•lustracions sensacionals, de gran sensibilitat que seduiran a petits i grans, si m’hagués de quedar amb una sens dubte triaria la darrera imatge on trobem a mare i filla, ambdues figures transmeten una tendresa fascinant.

No hay comentarios: