Edèn i Kao

FITXA
=====
Títol: Edèn i Kao
Autor: Stéphane Henrich
Il·lustrador: Stéphane Henrich
Edició: Proteus, 2012 (Col·lecció Helena)
Edat: de 4 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
Edèn i Kao narra la història de Lloros, un capità sanguinari que solca els mars sembrant el terror per apoderar-se dels navilis i saquejar-los en companyia de la seva tripulació, uns corsaris sense fe ni llei que es lliuren amb delit. Lloros, com tot astut capità, no fa res sense consultar-ho abans amb els seus assessors, dos lloros ben estranys que no es mouen de les seves espatlles. Kao, el lloro vermell que reposa en l’espatlla esquerra, molt impulsiu i impacient, sempre està preparat per atacar i matar. Edèn, de color verd i situat a l’espatlla dreta, transmet discursos més prudents i racionals al capità.

Una vegada més Proteus expressa la seva intenció d’oferir títols que permeten treballar diferents valors amb els nens i nenes, en aquesta ocasió, amb l’àlbum Edèn i Kao podrem parlar de la prudència a través d’una divertida història de pirates, i alhora gaudir d’un conte divertit, escrit amb un llenguatge planer i estructurat en fragments molt breus que gaudeixen d’una sonoritat molt ben aconseguida gràcies a les seves rimes. Els dos lloros es defineixen amb temperaments totalment contraris, ben bé com el ying i el yang, amb un simbolisme clar ja sigui amb els colors o la ubicació de cadascun d’ells, posen de manifest les diferents postures que poden adoptar-se davant una mateixa situació: amb calma o amb bel•ligerància. Trobo que és una fantàstica eina que cal aprofitar per treballar amb els més petits, ja sigui a casa o a l’escola.

No vull deixar de comentar com a fantàstic complement d’aquesta història les il•lustracions del francès Henrich, amb un estil desenfadat que recorda Quentin Blake, tenen molta força gràcies als colors vius i el traç estudiadament incert, estan carregades de bon humor i fina ironia.

No hay comentarios: