Pirates i tresors

FITXA
=====
Títol: Pirates i tresors
Autor: Chris Mould
Il·lustrador: Chris Mould
Edició: Combel, 2012
Edat: de 8 a 12
Temàtica:


RESSENYA
=========
Atreveix-te a conèixer els bergants més cruels i despietats que mai han solcat els set mars en aquests deu relats sobre pirates terribles d'arreu del món. Un llibre escrit i il•lustrat per Chris Mould. La llegenda de Davy Jones, Dionís i els pirates, L'illa del Tresor, Jack Camacreuat, L'home que feia deu, La música de Mochimitsu, L'escarabat d'or, Por a la llum d'una espelma, La tinta d'un mort i La de Bengala.

Aquests són els títols de les deu històries que es recullen en un magnífic volum editat amb bon gust i excel•lent qualitat, de tapa dura i un format generós i pàgines que alternen fons blanc i de color, que conviden als joves lectors a endinsar-se en la seva lectura i recrear-se amb les il•lustracions que, amb gran encert juguen amb el blanc i negre i color total, amb un punt irònic i dosis d’humor a dojo en cadascuna d’elles. L’ús d’un llenguatge planer sense caure en l’infantilisme s’agraeix i és alhora motivador per els nens i nenes als quals els contes infantils ja se’ls queden petits, però als que la pirateria els segueix atraient, potser el Peter Pan que tots duem dins n’és el responsable ;)

Sigui com sigui, aquesta és, indubtablement, una bona lectura que crec atraparà els lectors a partir de 8 anys tant per la seva estètica com pel contingut ben treballat.

No hay comentarios: