La Florentina vol veure món

FITXA
=====
Títol: La Florentina vol veure món
Autor: Alexander Steffensmeier
Il·lustrador: Alexander Steffensmeier
Edició: Barcanova, 2013
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
La Florentina vol veure món és el cinquè títol de la col•lecció de "La vaca Florentina".
Una història deliciosa i divertida, tant per la temàtica, com per les il•lustracions que acompanyen la narració.
En aquest cas, la Florentina, nom molt escaient per una vaca, que viu rodejada de prats i de flors, decideix, arrel de veure la postal del carter, on explica les meravelles que descobreix en els seus viatges, també marxar i conèixer món.
I comença el seu nou camí. A la maleta hi posa les coses necessàries; raspall i pasta de dents, tovallola, càmera fotogràfica… i s’acomiada dels seus amics de la granja.
Es dirigeix a la parada de l’autobús: passen les hores i l’autobús no arriba. Amb la cua entre cames, torna a la granja, però pel camí descobreix un prat. Un lloc ideal per quedar-s’hi i per gaudir de les vacances i fer tota classe de bajanades. Quan descobreix però, l’activitat que es desenvolupa a la granja per celebrar la festa d’estiu, decideix tornar a la seva llar, tot deixant la vida d’aventures que vivia al prat.
Penso que bona part de la gràcia d’aquest àlbum rau en les divertides il•lustracions d’Alexander Steffensmeier, l’autor i també il•lustrador alemany i que per si soles, ja expliquen la historia. És impossible no somriure davant d’una simpàtica Florentina fent fotografies, o quan fa salts i tombarelles dins l’aigua, amb el seu barret de flors, amb els seus problemes amb l’hamaca que no aconsegueix mantenir en equilibri i sobre
tot amb els detalls dels animals a la vida a la granja.
Les guardes, de color blanc i negre, són originals i contrasten amb el color de l’interior del llibre. En les guardes d’inici es mostren les fotos del carter i dels diversos llocs del món que ha visitat i les posteriors són les fotografies de les vacances de la Florentina en un medi molt més natural.

No hay comentarios: