Destruïm tots els cotxes

FITXA
=====
Títol: Destruïm tots els cotxes
Autor: Blake Nelson
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2013
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica: Adolescència, humor, amor, ecologia


RESSENYA
=========
No és fàcil tenir disset anys. I encara menys si et dius James Hoff i t'has proposat convèncer la resta del món que cal destruir tots els cotxes, sense excepció, pel bé del planeta. Abans, però, en James haurà de convèncer el professor d'anglès avançat que la redacció on justifica aquesta teoria és digna d'obtenir bona nota. I sembla que això no serà precisament bufar i fer ampolles... Aprovar les redaccions d'anglès, reivindicar un estil de vida més sostenible, conviure amb una família que no t'entén, lligar amb noies, pensar en la universitat... Decididament, no és gens fàcil tenir disset anys.

Aquesta novel•la de Blake Nelson alterna les polèmiques redaccions d'en James per a la classe d’anglès amb les entrades que escriu al seu diari. A través d'aquests textos en primera persona descobrim un protagonista carismàtic, amb un toc d'excentricitat que el fa entranyable; un personatge amb ideals que no troba la manera de canalitzar-los. Durant la història veurem com evolucionen les relacions d'en James amb la gent que l'envolta (la meva preferida, la relació que té amb el professor Cogweiller) i com madura ell mentre busca el seu lloc al món.

Destruïm tots els cotxes no és un altre llibre més sobre adolescents. Hi trobem els temes que els agraden i els preocupen, però tractats des d'un punt de vista diferent. És una novel•la gamberra però profunda a la vegada, amb una bona càrrega de crítica social i de defensa del medi ambient que pot convidar a reflexionar.

Cal destacar, a més, que la traducció al català és de Francesc Miralles.

No hay comentarios: