La petita coral de la senyoreta Collignon

FITXA
=====
Títol: La petita coral de la senyoreta Collignon
Autor: Lluís Prats Martínez
Il·lustrador: -
Edició: Bambú, 2012 (Grans Lectors)
Edat: de 9 a 99 anys
Temàtica: Sentiments, amistat, realista


RESSENYA
=========
La senyoreta Collignon fa molts anys que es dedica a ensenyar francès i música en una escola de la part alta de Barcelona però quan ja li falta poc per jubilar-se i per un problema amb la seva titulació, l'administració l'obliga a traslladar-se a un col•legi situat al Raval, on els alumnes són de nacionalitats i cultures molt diferents i on ella al principi es troba perduda i desorientada. Però en aquest punt, decideix tirar endavant i s'implica en la vida dels alumnes i les seves circumstàncies i basant-se en el que ella més coneix, la música, es proposa portar a terme un gran projecte: crear una coral amb tots ells, la “Coral de l'Arc de Sant Martí”. Res és fàcil i tot es complica, però la vida de Georgette Collignon ja ha fet un gir i li ha trobat un sentit i per tant ella es dedicarà en cos i ànima a tirar endavant la coral.
Llibre tendre i deliciós que es llegeix d'una tirada i que agrada moltíssim als adults. Fins i tot m'atreviria a dir que més i tot que als més petits, que segurament en tindran opinions més diverses ja que el poden trobar políticament “massa” correcte i que fa servir tòpics a l'hora de descriure alguna situació. Tot i així segur que gaudiran moltíssim amb la seva lectura i que de ben segur que els farà pensar en la pel•lícula “Los chicos del coro”... Oi que sí?

3 comentarios:

Isa Romero Cortijo dijo...

Precisament anava a comentar-ho! La història em recorda moltíssim a "Los chicos del coro". Té res a veure? Perquè potser que, amb la lectura, la sensació canvie...

Salutacions,
Isa Romero Cortijo

“Pablito” no para de crecer…

Rosa dijo...

Doncs té a veure i no té a veure, a mi m'ha agradat més que la peli i té un final... absolutament màgic i preciós!!!

Isa Romero Cortijo dijo...

Prenc bona nota! :)

Una abraçada,
Isa Romero Cortijo

“Pablito” no para de crecer…