Vango

FITXA
=====
Títol: Vango
Autor: Timothée de Fombelle
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Estrella Polar, 2013
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: aventures, històrica


RESSENYA
=========
Situeu-vos al París de 1934. En Vango és davant de Notre-Dame, enmig d'un acte multitudinari, a punt de ser ordenat capellà. En qüestió de segons, tot canvia: el noi passa de ser un seminarista més a esdevenir el centre de totes les mirades. La mirada de la policia, que l'acusa d'assassinat; la mirada d'un misteriós home armat, que li engega una pluja de trets; i la mirada del públic, que el veu fugir i desaparèixer. Però, qui és en Vango? Això és el que ens agradaria saber, tant a nosaltres com a ell mateix. Perquè aquest noi enigmàtic i una mica paranoic desconeix el seu passat. La perillosa aventura que l'ha forçat a convertir-se en fugitiu el durà de Sicília a Escòcia, de França a Alemanya, a la recerca de la seva identitat.

Prepareu-vos a viure una experiència trepidant al costat d'en Vango. Timothée de Fombelle ha creat una novel•la excel•lent, plena de trames interessants perfectament ordides amb fils d'aventura, tendresa i humor. Històries amb les quals l'autor de l'exitosa sèrie Tobie Lolness us farà anar per on vulgui: us animarà a avançar conclusions a cada escena, creient que són encertades, per sorprendre-us tot seguit amb un desenllaç que no esperàveu. No estranya que s'hagi endut un bon cabàs de premis amb aquest llibre.

Bona part de la màgia d'aquesta novel•la la posen els seus personatges. En Vango, per descomptat: és curiós comprovar com empatitzem amb aquest protagonista desconegut més per l'estimació que desperta en els amics que troba pel camí que no pas pel que ell pugui dir o pel que sabem del seu passat. Entre aquests amics trobem personatges realment atractius, com l'Ethel, en Zefiro, la Mademoiselle, l'Eckener o l'Anguila. A més de fer-nos viure una aventura fascinant, Fombelle ens situa històricament a l'Europa d'aquella època en combinar amb destresa personatges de ficció amb reals, entre els quals podem trobar el Dr. Hugo Eckener, commandant del Graf Zeppelin; Serguei Prokofiev, compositor rus; i la nena Setanka, de qui no en desvetllem ara la identitat perquè la descobriu durant la lectura.

Les trames de tots aquests personatges s'intercalen a la novel•la i van encaixant com peces d'un trencaclosques que, en realitat, no acabarà complet. Perquè Vango és una història dividida en dues parts, i no en traurem l'entrellat fins que no en publiquin la segona. A França ja l'han poguda llegir; esperem que la versió catalana arribi aviat!

No hay comentarios: