Los caminos de los árboles

FITXA
=====
Títol: Los caminos de los árboles
Autor: Pep Bruno
Il·lustrador: Mariona Cabassa
Edició: Barcelona: La Fragatina, 2011 (Col. Lo Mullarero)
Edat: 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
La nostra història personal es construeix experimentant. De ben petits ja ens fem preguntes sobre com descobrir el món que ens envolta, la vida i el futur.

El nen d’aquesta història té la sort de comptar al seu costat amb la saviesa del seu avi que l’ajuda a descobrir que en la senzillesa, en saber mirar sense preses, tenir els sentits desperts i en l’experimentació pròpia s’amaga el secret del gaudi de la vida i del que ens ofereix el món.

Els adults hem d’aprendre, o recordar, que aquest és un dels camins de l’educació, no controlar, sinó acompanyar deixant als infants cometre errors i aprendre a partir de l’experiència pròpia.

L’avi de la història transmet aquest ensenyament i en rep els fruits ja que l’infant, a partir de la seva pròpia experiència, mostra allò que ha aprés. El saber doncs, no entén d’edat.

El ritme del conte reforça la idea de temps infinit, atemporal, suau i lent per a que l’espectador respiri l’obra i la gaudeixi sense presa.

Bona obra que es converteix en magnífica gràcies a les màgiques il•lustracions de la Mariona Cabassa. Les composicions, tonalitats i atmosferes de les seves il•lustracions faran que l’espectador tingui una experiència total. Només observant-les gaudirem del missatge de la història ja que es necessita temps calm per observar-les i gaudir de l’experiència de tots els detalls i sensacions.

La nova trobada entre aquests dos autors creen un molt bon àlbum.

1 comentario:

Isa Romero Cortijo dijo...

De segur que aquest és un bon llibre, tractant-se de Pep Bruno. La temàtica, a més, sempre m'ha agradat: els llaços entre els avis i la infantesa, tot creixent i aprenent de la vida.

Una abraçada,
Isa Romero Cortijo