Nicomedes el pelón

FITXA
=====
Títol: Nicomedes el pelón
Autor: Pinto
Il·lustrador: Chinto
Edició: Sevilla: Kalandraka, 2013
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Tot i que ara veig que tenen altres llibres editats, vaig descobrir aquest tàndem gràcies a una meravella de recull de contes breus d’animals titulat Minimalario (Kalandraka, 2011).

Ara, mirant per internet, descobreixo que Carlos López i David Pintor (Pinto&Chinto) són autors de la vinyeta còmica i satírica que publica cada dia La Voz de Galicia.

Reconec una debilitat especial per llibres com Nicomedes el pelón: llibres d’humor intel•ligent que no busquen gran cosa més que fer-nos riure, jugar, i esmolar l’enginy del lector.

El protagonista de la història, després de quedar-se calb, decideix buscar fórmules més o menys exitoses, per dissimular que no té ni un pèl. Amb un text breu a la pàgina de l’esquerra i un primer pla del personatge a la dreta, cada vegada que passem la pàgina, els autors ens conviden a imaginar quina nova pensada ha tingut en Nicomedes.

Aquest és un llibre infinit perquè més enllà de les solucions que inventen Pinto i Chinto, podem passar-nos tot l’estiu jugant a imaginar noves estratègies per dissimular la calvície de Nicomedes.

Mai els calbs m’havien semblat tan interessants!

No hay comentarios: