Calvino

FITXA
=====
Títol: Calvino
Autor: Carlo Frabetti
Il·lustrador: -
Edició: Narval
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Un nen que també pot ser una nena, un lladre que acaba sent un pare disposat a viure aventures i resoldre misteris, una casa esbojarrada, un món paral•lel al mon real del que s’entra i es surt amb recança, desaparicions, personatges de llegenda, contes, faules... i un enigma. Un mon disbauxat i quasi surrealista, ple de referències literàries, en el qual res és el que sembla i tot pot ser. Amb Calvino, Frabetti ens fa viure una nova aventura, plena de misteri i suspens, de l’esbojarrada història que va començar amb Calvina. Amb la primera part, Frabetti va guanyar el Premi Vaixell de Vapor 2007. [Llegiu-ne la ressenya que vam publicar a aquest blog.]

Aquest és un relat breu, gens convencional, que a més de divertit i ple de suspens ens transmet idees i reflexions crítiques sobre el món actual. Un llibre que exigeix que el lector estigui disposat a entrar en un món que té les seves pròpies regles i que no considerem de fàcil lectura, encara que, sí, val la pena deixar-se seduir, abandonar-se i gaudir d’aquestes aventures boges. Alguns dels encerts del relat són, sens dubte, els diàlegs àgils i concisos d’uns personatges peculiars, que viuen situacions absurdes... o no tant, i que t’enganxen fins al final. També, referent als personatges, els jocs de paraules que usen; la manera de mostrar la veritat de les coses o d’expressar idees profundes i de fer crítica social.

Si bé aquesta segona part està considerada com a lectura independent, pensem que val la pena de llegir abans, Calvina, només, per posar-se en situació.

Un llibre juvenil diferent, agut i original, que si hi entres resulta ser un vertader plaer per al lector.

No hay comentarios: