¡No!

FITXA
=====
Títol: ¡No!
Autor: Marta Altés
Il·lustrador: Marta Altés
Edició: Thule, 2013
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Vaig descobrir a Marta Altés en el molt recomanable manual de Martin Salisbury i Morag Styles El arte de ilustrar libros infantiles. Concepto y práctica de la narración visual. (Blume, 2012).
Entre referències a grans autors com Oliver Jeffers o David Mckee, etc. vaig llegir un nom que em va sonar a català. Marta Altés presentava el seu treball com a alumna d’un màster a l’Escola d’Art de Cambridge. El seu projecte parlava del seu gos i de com havia viscut els seus primers dies abans no va ser domesticat.
Aquest treball es va convertir en un llibre, que va publicar-se primer en anglès i que ara Thule ha tret en castellà i properament en català.

El llibre juga amb la fòrmula humorística de contraposar un text a unes il•lustracions que expliquen justament el contrari. I a més a més, es reserva una sorpresa final que acaba arrodonint la propo
sta.

¡No! És un àlbum que agradarà a infants i pares, però també a crítics i mediadors, perquè és un llibre amb un text i una il•lustració fàcil de llegir i explicar, però alhora intel•ligent, enginyós i divertit alhora.

No puc explicar-ne gaire cosa més, l’heu de llegir.


No sé si la Marta Altés viu aquí o allà, però esperem veure-la a les pàgines de molts més llibres, escrivint o il•lustrant!

[Llegiu-ne una altra ressenya de la Susanna Peix.]

No hay comentarios: