Feliu, Rei de les ovelles

FITXA
=====
Títol: Feliu, Rei de les ovelles
Autor: Olivier Tallec
Il·lustrador: Olivier Tallec
Edició: Barcelona: Animallibres, 2015
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Subtil és el títol d’aquest àlbum il·lustrat del gran Olivier Tallec; subtil l’argument; subtils les il·lustracions i subtil la traducció del títol (en francès Louis I, le roi des moutons, entenent aquest nom en record del rei de l’absolutisme Louis XVI o, tal vegada, de Louis XVI, darrer representant de la reialesa francesa).

Tot ell és una lliçó d’història de l’antic règim i també una enginyosa visió de la utilització també actual del poder. Tanmateix, si no s’arriba a veure com a tal, poc importa. La història del corder Feliu que un dia es troba amb una corona damunt del seu cap, amb tot el que això comporta, és molt divertida.

Tallec defuig en gran part del text i deixa que les il·lustracions mostrin la història de l’ambició del rei Feliu. Ja sigui a través d’imatges en seqüència o a doble pàgina, les expressions de les cares dels animals que apareixen són una mostra del mestratge d’aquest autor. Menys és més.
Davant de nosaltres s’escolen les idees i els efectes del nomenat ‘despotisme il·lustrat’ amb el lema: ‘el que és bo per a mi, és bo per al meu poble sense que aquest hagi d’opinar al respecte’. I aquest és el programa que aplica l’ovella Feliu, un cop coronada.

Ai, però! la història ens ha ensenyat que depèn de com bufa el vent, la corona que un dia és damunt del cap, pot passar a un altre cap... et voilà! tornem a començar.

No hay comentarios: