Mentida

FITXA
=====
Títol: Mentida
Autor: Care Santos
Il·lustrador: -
Edició: Edebé, 2015 (col. Periscopi)
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: policíaca, centres de menors


RESSENYA
=========
La Care Santos, que va guanyar el premi Edebé 2015 amb aquesta obra, aborda l'espinós tema dels joves reclosos a centres de menors. En aquesta història la Xènia, un jove de primer de batxillerat amant de la lectura, entra en contacte a través del blog de la biblioteca amb un noi amb qui comparteix passió lectora. Impressionada, la Xènia està decidida a conèixer el seu misteriós amic virtual. En la seva recerca, però, s'adona que la personalitat de qui se n'ha enamorat és mentida i intenta oblidar l'episodi. Al cap d'un temps, tot reviu quan rep una misteriosa llibreta del centre de menors que li descobreix que el seu jove amic és, en realitat, un assassí.

A partir d'aquest moment la novel·la que ens manté literalment enganxats a la lectura, i no la podem deixar fins descobrir quin misteri hi ha darrera la història d'un jove, a qui la dissort de néixer en una família desestructurada, porta a la dura realitat del centre de menors.

És aquesta una novel·la molt recomanable per a joves lectors a partir de 12 anys, ben documentada per la Care, i que convida al debat entre els joves, i entre joves i adults que, sovint, desconeixem una altra realitat molt propera: la dels joves reclosos en els centres de menors.

No hay comentarios: