El maravilloso país de los Snergs

FITXA
=====
Títol: El maravilloso país de los Snergs
Autor: Edward Wyke-Smith
Il·lustrador: -
Edició: Sushi books, 2016
Edat: a partir d'11 anys
Temàtica: fantàstica


RESSENYA
=========
El maravilloso país de los Snergs és una novel·la per a joves publicada el 1927 per Edward Wyke-Smith, enginyer de mines que va dirigir explotacions mineres per diferents països del món. L'autor va començar a escriure a petició dels seus fills. El llibre es situa en un
a illla imaginària on hi van a parar els nens maltractats o abandonats per les seves famílies rescatats per pseudo-institutrius que en tenen cura en un món ideal. L'illa la comparteixen els nens amb les seves cuidadores amb els snergs.

En el poble dels nens hi viuen en Joe i la Sylvia, que fugen d'un càstig per mal comportament, i que s'endinsen en l'illa misteriosa, però que aviat troben en Gorbo, un snerg murri que els ajuda a fugir de la bruixa Tia Meldrun i de l'ogre Golithos. Els nens i Gorbo viuen aventures fins que, rescatats pels propis snergs, retornen al poble els altres nens i aconsegueixen que els snergs i el poble dels infants estableixin relacions d'amistat.

La història s'acompanya dels nombrosos gravats de l'edició original de George Morrow i ha estat publicada en castellà per Sushi Books que recupera aquesta obra clàssica de la literatura juvenil anglesa editada originalment per Joventut l'any 1942 i reeditada el 2006 per la mateixa editorial. L'obra, que va inspirar directament J.R.R. Tolkien per escriure El Hobbit (1937). s'estructura en capítols curts, frescos, àgils i fàcils de llegir. És una obra molt recomanable per a nens i nenes molt connectada amb obres clàssiques de la literatura anglesa com Alícia en País de Meravelles o Peter Pan.

No hay comentarios: