El joc secret

FITXA
=====
Títol: El joc secret
Autor: Joan Manuel Gisbert
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Baula, 2007
Edat: 11-12 anys
Temàtica: novel·la de misteri
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
L’acció es situa a Monteforte, un petit poble del nord d’Itàlia, a finals del s.XVIII on l’existència d’una antiga casa, la casa Carvacchi, també coneguda com la Casa Fosca, serà l’epicentre de la història. Un obscur personatge, Friedrich Wolfhart, apareix silenciosament a la tranquil•la vida del poble per ser el nou propietari de la mansió Caravacchi i, juntament amb el seu inseparable servent Christophe, crearan una un temible conjur que farà que tot aquell que intenti accedir a la casa sigui víctima d’una sensació de pànic insuportable. Un petit comitè de savis del mateix poble intentaran descobrir què és el que provoca aquests terribles efectes a totes aquelles persones que accedeixen a la mansió. Per tal de resoldre la situació hauran de demanar ajuda a grans personalitats vingudes de Pàdua i Roma per poder resoldre el misteri, i entre tots decidir quina serà la solució a aquest problema.

L’autor ens fa una interessant proposta, una barreja de misteri i història, molt propera a la novel•la històrica que en els últims anys arrasa a totes les llibreries. Una història interessant, intensa en el seu inici però que s’estanca per moments i un final gris que talla amb les expectatives inicials. Cal destacar però els darrers capítols que a mode d’apèndix i a través de cartes i pàgines de diaris mostren la situació en la que es troben alguns dels personatges anys després, una proposta que trenca amb la monotonia general de l’obra.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

És un llibre fascinant.Sóc un alumne de 1er d'Eso. ENs obliguen a llegir un llibre per trimestre. Dels tres que m'he llegit, és l'únicque m'ha agradat.

Anónimo dijo...

A mi no m'ha agradat gens.
Però trobo que es un bon llibre