Sherlock Holmes i el cas de la joia blava

FITXA
=====
Títol: Sherlock Holmes i el cas de la joia blava
Autor: Arthur Conan Doyle
Il·lustrador: Roger Olmos
Edició: Barcelona: Lumen, 2008
Edat: 7-8 anys
Temàtica: Misteri
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
Una vegada més el gran Sherlock Holmes amb l’ajuda del seu inseparable Watson hauran de resoldré un nou misteri. Es tracta de l’estrany robatori d’una joia molt especial i en el que es veuen involucrats tota una sèrie de persones, de les que el gran Sherlock anirà aconseguint informacions que el guiaran cap a la protagonista del cas, una oca. Holmes, amb la seva aclaparadora lògica detectivesca, a partir de les pistes aconseguides, anirà extraient conclusions que li permetran la resolució del misteri.

Aquesta adaptació de El carbunco azul destaca per la qualitat de les il•lustracions que acompanyen el text i que van a càrrec de Roger Olmos. Unes il•lustracions que en algunes ocasions arriben a superar el text i que destaquen per l’expressivitat dels personatges, els paisatges farcits de detalls o els petits “regals” que l’il•lustrador ens deixa en cadascuna de les pàgines, com petits regals. Unes il•lustracions excel•lents per a una història igualment genial. Elemental, benvolgut Watson!

1 comentario:

Anónimo dijo...

tot i que el text queda, clar, una mica molt resumidet i l'aventura i el misteri segurament perden força respecte l'original, crec que és un bon llibre per entrar en el món del Sherlock. M'agrada molt el principi tota la deducció que fa a partir del barret.
totalment d'acord amb l'Albert.