Estimat Max

FITXA
=====
Títol: Estimat Max
Autor: D. J. Lucas
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2008
Edat: A partir de 9-10 anys
Temàtica:
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
Un nou llibre de la molt recomanable col•lecció sobre cartes i diaris de Cruïlla. Aquesta vegada trobem en Max, un nen de nou anys, que després de llegir un llibre infantil que li ha agradat molt, decideix escriure a l’autora. Aquesta respon la seva carta, de manera que enceten una relació i fins i tot una amistat.

L’escriptora, que se sobrentén que és molt coneguda dins el camp de la literatura infantil i que té molts seguidors, es queda corpresa de la sinceritat del nen i de les confessions que en Max li fa. Tots dos parlen d’un nou llibre que volen escriure i s’aconsellen sobre els personatges i es donen idees.

Al llarg de les cartes d’en Max, anem descobrint que té una malaltia que impedeix el seu creixement i com la seva baixa alçada el fa el blanc de moltes bromes dels companys de classe. Però a poc a poc, gràcies als bons consells de l’escriptora, anem veient com en Max fa front als seus problemes.

Un llibre fàcil en la seva forma, però carregat d’humor i amb un rerafons ric en sentiments i emocions. Ah! I molt bones les il•lustracions de Tony Ross, que es posa a la pell del nen i esquitxa totes les pàgines amb petites imatges divertidíssimes.

No hay comentarios: