El sonido de los colores

FITXA
=====
Títol: El sonido de los colores
Autor: Jimmy Liao
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore, 2008
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: La soledat
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Una noia viatja al llarg del metro de la ciutat sense veure-hi però amb el do de sentir els colors i els sons. A cada sortida i entrada trobarà un món imaginari ple de fantasies i personatges reals o no.

Un univers variat i acolorit amb abundància. Ple de bellesa i impregnat de malenconia perquè és un món de soledat. La noia hi cercarà la llum a través de les seves percepcions.

Heus aquí un nou àlbum d’aquest autor taiwanès també conegut pels seus llibres “Desencuentros” i “La piedra azul”. Ens mostra una història amb una gran riquesa visual. Unes il•lustracions detallistes que acompanyen un text poètic molt suggerent. Un festival de colors que es podrien traduir perfectament en sons i olors, si la protagonista fos la traductora. Ella ens parla en primera persona i es fa preguntes que trobaran resposta en el descobriment d’un món imaginatiu que no té fi.

L’autor dedica aquest llibre als poetes perquè tot ell és un poema. I, sobre tot, un poema visual que ens anima a observar-lo tantes vegades com puguem, sense cansar-nos. I ens podrem trobar a nosaltres mateixos i pensar com W. Szymborska quan diu que “Es una gran suerte no saber del todo en qué mundo se vive.”

No hay comentarios: