Gallego. A la orilla del mar

FITXA
=====
Títol: Gallego. A la orilla del mar
Autor: Juan Farias
Il·lustrador: Xosé Cobas
Edició: México: Fondo de Cultura Economica, 2006
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
Un llibre il•lustrat que segueix el to poètic propi de les obres de Farias. Un llibre que ens parla de la vida d’un pescador, ara ja vell, vidu, que viu amb la seva filla i que reflexiona sobre la vida, el mar, la feina, la joventut, etc.

Farias és un autor que necessita molt poques paraules per dibuixar-nos escenaris, paisatges plens de força i de descriure uns personatges que de seguida se’ns apareixen despullats. És un autor d’aquells que has de llegir amb un llapis al costat, per subratllar frases que hauries volgut inventar tu, que són una barreja d’humor, de sentència i d’evidència.

Xosé Cobas, diria que amb llapis de colors, va il•lustrant els petits racons del poble mariner que descriu Farias, d’una forma gairebé desdibuixada, com si s’haguessin d’esborrar ara que l’avi protagonista ja és a punt de morir.

Gallego. A la orilla del mar. és un llibre molt bonic, per llegir sense presses, encara que, com passa sovint amb Farias, no és per qualsevol lector.

2 comentarios:

Meritxell Martí dijo...

M'agrada l'afegitó que hi ha llibres que no són per a "qualsevol lector". La idea que hi hagi certa heterogeneïtat em tranquil·litza.

Gràcies per fer-ho notar! Miraré de firar-me'l.

sfer dijo...

He trigat un parell d'anys a topar amb aquest llibre (l'acabem de comprar per la biblio, i me l'he emportat a casa en préstec), i val a dir que me n'alegro tant d'haver-lo descobert... Aquest llibre ha estat una de les millors lectures d'aquest any.

Algú em recomanaria algun altre del Juan Farias? Ara en tinc ganes de més...