Gran libro de los retratos de animales

FITXA
=====
Títol: Gran libro de los retratos de animales
Autor: Svjetlan Junakovic
Il·lustrador: Svjetlan Junakovic
Edició: Pontevedra: OQO, 2006
Edat: a partir de sis anys
Temàtica: art per a nens
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
L’àlbum que se’ns presenta és una petita obra d’art farcida d’originalitat i simpatia. En aquest gran llibre de retrats es fa una petita passejada per les més grans obres d’art de la història en una interpretació lliure protagonitzada per animals.

A mesura que anem passejant per les pàgines anem descobrint petites meravelles en les genials adaptacions que l’autor fa d’aquestes pintures. Uns exemples serien L’ovella de la perla, basat en La jove de la perla en la que un animal pren el protagonisme a la persona, les granotes que substitueixen al doctor Tulp a la famosa Lliçó d’anatomia de Rembrandt o l’extraordinari hipopòtam que substitueix a la Banyista de Vapinçon d’Ingres.

També s’han de destacar els detalls que completen de manera excel•lent aquest llibre. Un exemple d’aquests seria la petita ressenya que acompanya a cadascun dels quadres en la que s’ubica el quadre cronològicament i fa referència a la moda, costums de l’època o petites curiositats respecte als propis personatges. També s’explica quines han estat les tècniques pictòriques emprades en la realització, es mostren els esbossos o s’indiquen les dimensions del propi quadre.

Aquest llibre ha estat premiat com el millor editat del passat 2007 en l’apartat de literatura infantil i juvenil. Un premi merescut.

No hay comentarios: