La avellana

FITXA
=====
Títol: La avellana
Autor: Éric Battut
Il·lustrador: Éric Battut
Edició: Kókinos, 2011
Edat: de 2 a 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Després de El Secreto, Éric Battut torna amb aquest nou àlbum. El punt de partida, com en el primer llibre, és la trobada amb una cosa inesperada: ‘¡Oh! ¡Qué hermosa avellana!’ (¡Oh! ¡Qué hermosa manzana!, deia a El secreto el ratolí). L’acció en aquest àlbum és aconseguir la intenció del ratolí: ‘la romperé y me la comeré’. Però tot sol, el ratolí no pot, i haurà de demanar ajuda als animals amb qui es va trobant: sumant les seves forces (i el seu pes, ja que salten sobre l’avellana), aconsegueixen trencar-la, però es troben amb alguna cosa inesperada!

Un àlbum d’animals, encadenat, amb frases repetitives que conviden els més petits a repetir i repetir.
El final, però, trenca de cop el ritme... dins l’avellana hi viu un cuc blanc, i a tots els sap molt greu no haver pensat que hi podria ser! Per això decideixen portar-li cadascún un regal per disculpar-se, i junts, fan una festa.

A diferència del primer llibre, la tècnica d’il•lustració és diferent: enlloc de fer servir pintura (acrílic, potser) l’Éric Batut fa servir retoladors, i l’acabat és molt diferent, sobretot en les il•lustracions més minimalistes, en què la força del dibuix no és tanta com en l’anterior. Així i tot, és un àlbum que segur que encantarà als infants més petits.

No hay comentarios: