L'esquirol poruc de nit

FITXA
=====
Títol: L'esquirol poruc de nit
Autor: Mélanie Watt
Il·lustrador: Mélanie Watt
Edició: Castellnou edicions, 2011
Edat: de 3 a 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Vet aquí la història, a «glans» trets: No dormo MAI. Em fa massa por. Podria somiar fantasmes, dracs i monstres de piquets! Per això cada nit del món m’entretinc fent coses per no adormir-me. Però no dormir té efectes secundaris gravíssims, com ara l’esgotament total. Arribat en aquest punt, m’adono d’una cosa esgarrifosa: tots els meus somnis estan a punt de fer-se realitat! Sobreviuré a aquesta terrible experiència?

Tornem a trobar-nos amb l’entranyable personatge creat per Mélanie Watt, aquest esquirol poruc de mena, que quan no té por dels estranys, en té de la seva pròpia ombra. En aquest nou títol, ens parla de la seva por a la nit, als dracs, vampirs, fantasmes, unicorns i fins i tot els terrorífics monstres de piquets. El petit protagonista organitza un enginyós sistema per enfrontar-se als seus malsons, amb tot tipus de gadgets que, com no pot ser d’altra manera, fracassa estrepitosament, alhora que posa de manifest que les pors de l’esquirol provenen més de la seva imaginació que no pas del món real.

Un conte divertit amb il•lustracions que combinen la pàgina sencera, amb les vinyetes tipus còmics dotant la història d’un ritme i dinamisme que faciliten la lectura treballades amb una paleta acrílica de colors pastel que resulten molt dolces i agradables. Un títol a tenir molt en compte amb aquells nens i nenes que temen l’hora d’anar a dormir, aquest àlbum il•lustrat els pot ajudar a superar els seus malsons de la mateixa manera com ho fa l’Esquirol Poruc.

Us deixo l’enllaç a la web des de la qual podreu descarregar material divers per jugar amb els menuts com ara caretes, punts de llibre o adhesius i també fons d’escriptori que us permetran seguir jugant amb les històries d’aquest esquirol poruc.

2 comentarios:

Joel Artigas dijo...

Com sempre, gràcies per donar a conèixer publicacions i fer aquestes ressenyes tan interessants. Ens són molt útils.

Estem en contacte ;)

Moltes salutacions!

Mirashka dijo...

Una col·lecció divertidíssima aquesta de l'esquirol poruc! a les meves filles (4 anys) els encanta i als pares més! I gràcies al boca orella s'està convertint en un best-seller a P3 de l'escola.

Gràcies per l'enllaç!