En Roc escriu una història

FITXA
=====
Títol: En Roc escriu una història
Autor i il·lustrador: Tad Hills
Edició: Joventut
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: lectura i escriptura, amistat.


RESSENYA
=========
Torna el gosset inquiet amb nova aventura. Recordeu el llibre “El Roc aprèn a llegir”? Doncs aquesta és la continuació d’aquella història en què el gos va aprendre a llegir gràcies al petit canari.
Aquesta vegada el Roc ja coneix moltes paraules i pensa que les podria agrupar per crear una història. Necessitarà la inspiració, la imaginació i una ajuda molt especial per sortir-se’n.
Un conte molt simple que pot ser útil per incentivar la lectura i l’escriptura en els petits que comencen a llegir i escriure. És una bona manera d’animar-los a conèixer el procés pel qual passen els escriptor d’històries i contes.

Les il•lustracions presenten dolçament els esdeveniments i els personatges. La tècnica utilitzada és la pintura l’oli combinada amb llapis de colors. La mida és diferent a cada pàgina, ja sigui a plena pàgina o en forma de vinyeta. La combinació amb el text és adient i correcta.

Tad Hills és nord-americà, de Norwell, Massachusetts. És amant de la natura i de l’art, aficions que el van dur a estudiar pintura, dibuix, gravat, escultura, escriptura creativa i poesia; ara bé, ell ens explica que ser pare ha estat la millor educació: «Passar temps amb els meus fills m'ajuda a recordar el que és ser un nen. Tracte de captar la seva visió de la innocència i l'entusiasme del seu món en els meus llibres. Vull que els nens es vegin reflectits en els meus personatges».

No hay comentarios: