La Moli, la Doli i la teeela de color vermeeell

FITXA
=====
Títol: La Moli, la Doli i la teeela de color vermeeell.
Autor: Pep Molist
Il·lustrador: Valentí Gubianas
Edició: Barcanova, 2013
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Aquest llibre ve a continuar la història d’una adopció que va iniciar-se amb el llibre dels mateixos autors La Moli i la Doli. Si en aquella primera ocasió Pep Molist ens presentava l’adopció des del punt de vista d’una ovella desitjosa de tenir una germana, aquesta vegada fa un salt en el temps i ens parla de la relació entre les germanes un cop creixen i comença l’escola.
Ambdós llibres formen part de la col•lecció Sopa de llibres, la franja amb lletra lligada pensada per a primers lectors i per tant, es valen de frases curtes, petits diàlegs i molta il•lustració per a facilitar el viatge als lectors novells a qui es dirigeix.
Podríem pensar doncs que es tracta d’un llibret més de la col•lecció però el vull destacar perquè em sembla que té molts encerts.
Primer de tot m’agrada que l’argument parteixi d’una idea pròpia dels contes tradicionals --les ovelles que enreden la guineu--, per acabar presentant la relació quotidiana entre germanes, en aquest cas la protecció de la germana gran.
Però sobretot m’agrada que en un llibre d’aprenentatge de la lectura les il•lustracions estiguin tan ben cuidades. Valentí Gubianas és un il•lustrador del color, amb una capacitat especial per fer sortir llum dels seus pinzells. A vegades, com va passar justament amb el primer llibre d’aquesta sèrie, abans citat, la reproducció del seu treball era molt pobra i desmereixia molt el seu treball.
Aquesta vegada, tenint en compte, a més a més, la importància del color en l’argument del relat, s’ha de dir que el resultat final és excel•lent, tant a nivell de composició com pel què fa al color.

No hay comentarios: