Sèrie "Claude"

FITXA
=====
Títol: Claude a la ciutat / Claude al circ / Claude va de vacances
Autor i il·lustrador: Alex T. Smith
Edició: Edebé, 2013
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
‘En Claude és un gos petit i rabassut que porta una boina i un jersei vermell molt maco’. Així és com comencen els tres primers llibres de l’autor britànic traduïts al català. En Claude és un gos aparentment dormilega i poc aventurer, però poc sospiten els seus amos que, tan bon punt ells marxen a treballar, ell es disposa a viure les aventures més sorprenents, acompanyat del seu millor amic, el senyor Mitjonetborrissol.

Les històries són senzilles i divertides, i ben trabades amb les il•lustracions de cada pàgina, del mateix autor. L’estructura és similar a tots els llibres, i alguns dels personatges fan intervencions silencioses a d’altres títols de la col•lecció.

De moment, aquesta té tres títols més en anglès, que esperem que completin la col•lecció en català.
El primer llibre, Claude a la ciutat, va ser seleccionat pel Richard and Judy Children's Book Club 2011 i el Waterstones Children's Book Prize el 2012.
L’últim de la serie, Claude in the Spotlight, ha estat nominat pel CILIP Kate Greenaway Medal 2014 i pel Surrey Libraries Children’s Book Award.

Podeu trobar més coses sobre el Claude al bloc dedicat a la col•lecció. Aquí podeu veure el portfolio de l'Alex T. Smith, i en aquest altre enllaç tafanejar el seu bloc.

No hay comentarios: